פציעות ספורט

צוות הפיזיותרפיסטים שלנו כולל ספורטאים בפועל

ספורטאי עבר ומאמנים בעלי הבנה מעמיקה של מנגנונים, תהליכים והתמודדות עם פציעות של ספורטאים מקצועיים וחובבנים, שחקני כדורסל, רגל, רצים וכו'.
הצוות עושה הכל על מנת להחזיר את המטופל לפעילות מהירה, בטוחה ועם מינימום סכוי להישנות הפציעה.
במכון קיים חלל תרגול גדול, אמצעי טיפול מתקדמים, אמצעי תרגול וידע מקצועי עדכני אשר יוצרים תנאים אופטימליים לשיקום מהנה ומוצלח.

למי הטיפולים רלוונטיים?

ספורטאים מקצוענים וחובבנים שסובלים מכאבים המגבילים את הפעילות ואף מקשים על היום יום.

פציעות לדוגמה:

נקע (בקרסול, בברך, בכף היד) – מתיחה של רצועה. תפקיד הרצועות- לייצב את המפרקים. לעתים, בתנועה חדה המפרק מאבד יציבות ומגיע לזוויות תנועה שמעבר לטווח התנועה הנורמלי של המפרק, הרצועה נמתחת ונוצרים קרעים בסיבי הרצועה. השיקום הינו אקטיבי, וכולל תרגול יציבות, זריזות ועוד יכולות תפקודיות הנדרשות מספורטאי.

קרע ברצועה הצולבת בברך – פציעה מפורסמת. רצועה זו חשובה מאוד לייצוב הברך והיא נקרעת במצבים של טראומה משמעותית ( נחיתה +קריסת ברך פנימה). לעתים, המטופל מנותח וזקוק לשיקום של כ – 9 חודשים עד חזרה מלאה למגרש. לאחרונה, נמנעים יותר ויותר מהגישה הניתוחית ומבצעים תכנית שיקום שמרנית של פיזיותרפיה איכותית ומאתגרת על ידי פיזיותרפיסטים מנוסים.
חשוב לעשות את השיקום במכון מנוסה שמטפל בהרבה מקרים מסוג זה.

ITB – פציעת ריצה קלאסית. אופיינית לרצים מתחילים או כתגובה לסולם מאמץ חד מידי. לעתים נגרמת גם בשינויי תווי ריצה או שינוי סוג נעל (שינוי בגובה הדרופ). הטיפול כולל – ניהול עומסים נכון, חיזוק והעמסה מדורגת, מדרסים, טייפינג (חבישות), שינויי זמני של טכניקת ריצה ועוד.

כאב ממקור גידי (מכונה לעתים בטעות כדלקת בגיד) – אופייני לכתף, אכילס, וכו'. שכיח בגיל 35-45.
זו פציעה עקשנית, מתרחשת כאשר רקמת הגיד אינה מצליחה להתמודד עם העומס החיצוני ( גדול מידי או ממושך מידי), והגיד מגיב בתהליך פיזיולוגי שגורם לכאב (נוזלים, שינויים בהמשכיות הגיד). הטיפול כולל תרגול ספציפי שמעודד שיקום של הרקמה הגידית.

מתיחה של שריר (תאומים, המסטרינגס) – מאובחן על ידי כאב חד פתאומי בשריר. לעתים, מלווה בהמטומה (שטף דם) שמתרחש במאמץ, לרוב חד (ניתור, נחיתה, שינוי כיוון). הטיפול כולל טיפול ידני, חיזוק מדורג, מתיחות ותרגול תפקודי. חזרה לפעילות מתרחשת לאחר כ: 3-6 שבועות.
קיימת חשיבות גדולה לחיזוק על מנת למנוע הישנות של הפציעה.